Eerste week stage en bezoek!
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
04 Mei 2009 | Australië, Sydney
Ook wij hebben gehoord van alle hectiek in Nederland. Jeetje, daar waren we hier wel even ondersteboven van! Zometeen meer daarover, hier hebben we namelijk ook veel dingen gedaan.
De eerste week stage is goed gegaan, vond het best leuk! Achteraf gezien is het allemaal sneller gegaan dan ik had verwacht, aan de dagen zelf kwam namelijk echt geen einde! Pff van half 9 tot half 6 is echt lang...
Ik heb al veel (zelf) mogen doen. Mijn collega's gaan -zoals ik vorige keer al typte- op een beurs staan in Munchen. Deze week heb ik gezocht naar promotiemateriaal om de stand mee op te bouwen (Veldmark ervaring ;-)). Daarnaast mocht ik mee naar de uitgeverij en editor van publicaties van het bedrijf. Dit was interessant! Volgens mij vond mijn begeleider Barbara het gewoon heel interessant om mij voor te stellen aan al deze mensen met 'This is Martine from the Netherlands, Europe. She's on a intership in Sydney.' Haha, klinkt natuurlijk interessant voor een van oorsprong Engels bedrijf. Daarnaast heb ik me deze week veel ingelezen. Ook moest ik goedkope vlieg- en treintickets opzoeken voor James. Die is van plan om in twee weken door heel Europa te sjezen.. Good luck met die jetlag haha. Vanaf volgende week is Barbara in the UK en zijn we met drie op kantoor, die week daarna vertrekt James en zit ik alleen met Laura op kantoor! Ik moet de telefoon gaan opnemen in het Engels, help?
Deze week zijn er ook twee nieuwe meisjes aangekomen en ze zijn onze nieuwe buurvrouwen, erg gezellig! Ik zal er een fotootje van Koninginnenacht opzetten!
Deze week zijn mijn ouders gearriveerd! Ze zijn woensdagavond aangekomen zonder koffers! Erg balen voor ze. Dit kwam door een vertraging Amsterdam - London waardoor de koffers niet op tijd in het vliegtuig kwamen richting Sydney. Floor heb ik hebben ze opgehaald en toen zijn we naar hun hotel gegaan.
Mijn ouders zijn de volgende dag komen kijken op de stage van Floor en van mij. Haha vond ik wel grappig, weten ze gelijk waar mijn gebrekkige Engels vandaan komt ;-).
Donderdagavond 30 april zijn Floor en ik naar het Consultaat van Nederland in Sydney geweest om te toasten op onze Koningin. Dat was echt heel leuk! We kwamen gelijk uit stage dus waren helaas nog niet in ons oranje pakkie gehesen. We hebben hier geprofiteerd van Heineken, haring, bitterballen en blokjes oude kaas! Er is die avond zelfs nog een lintje uitgereikt wat ik erg leuk vond om eens bij te zijn. Het was heel druk! Verschillend publiek; van mensen in oranje voetbalshirt tot zakenlui in driedelig pak. Vanwege het tijdsverschil hadden we nog geen idee wat er allemaal aan de hand was in Nederland.
Toen we thuis kwamen om ons klaar te maken voor ons Konginnedagfeessie in de stad hoorden we wel al vaag dat 'de Koningin was aangereden' van een paar huisgenoten. Maar niemand wist nog van hoe of wat. Gelukkig maar (klinkt vrij cru) want anders hadden we misschien niet zo'n leuk feestje kunnen bouwen in de Scubar die avond! Iedereen was compleet in het oranje en het was een fantastisch feest! Hier waren uiteraard Hollandse kannen Heineken en baco's aanwezig, jeej!
Uit voorzorgsmaatregelen heb ik die vrijdag vrij gevraagd.. HAHA ja, na VIER dagen stage ja. Dat was heel spannend! Het was namelijk een leugentje om eigen bestwil. Ik zei namelijk dat we op vrijdag met mijn ouders naar de Blue Mountains gingen terwijl we dit pas zaterdag gingen doen. Mijn collega's vonden allemaal dat ik door zo'n speciale gebeurtenis (ouders op visite) wel vrij mocht.. Oh ohh!
Maargoed, ook wij hebben hier het nieuws gehoord. Op vrijdag stond het hier in de krant met foto, ook op de radio is er over verteld. We hebben filmpjes, foto's en artikelen op internet gezocht en zijn behoorlijk geschrokken! Wat idioot. De tijden zullen veranderen en Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde worden. Het lijkt wel of dit niet echt is gebeurd omdat we zo ver weg zitten, maar helaas is dit dan toch realiteit.
Vrijdag zijn we met mijn ouders op stap geweest in Sydney! We zijn op de Sydney Tower geweest! Floor en ik hebben zelfs de Skywalk gedaan, super gaaf! Dan sta je (in een apenpakkie voor de veiligheid) op een glazen plaat 260 meter boven de grond heel Sydney te bekijken! We konden rondom de toren lopen en hebben heel Sydney gezien met uitleg van de instructor. Het was super mooi weer en we konden echt heel ver kijken! Heel leuk. Daarna zijn we naar de bijbehorende attractie de Oztrek geweest. Heel grappig, een 3D-film (met bewegende achtbaanstoelen haha!) over heel Australië. Dus door de stad, oerwoud, lucht en outback. Super grappig was het! Daarna zijn mijn ouders komen eten in het Stagehuis en hebben we een lekker Floor-Martine-lasagna voor ze gemaakt.
Op zaterdag zijn we vertrokken naar de Blue Mountains! Ook dit keer hebben we geluk gehad met het weer. Het was supergaaf zo hoog in de bergen met heel mooi uitzicht! We hebben flink moeten klimmen en wandelen, maar het was het waard! We zijn ook in de steilste trein van de wereld geweest (50% helling) waar m'n vader niet in durfde, maar met drie vrouwen natuurlijk wel werd gedwongen. Dat was best wel spannend. Ook zijn we in een 'kabelbaan' geweest waardoor we ook weer supergaaf uitzicht hadden. 's Avonds lekker uit eten geweest in Sydney.
Vandaag (zondag) hebben Floor en ik even kort gewinkeld en daarna hebben we met mijn ouders afgesproken bij het Opera House voor een rondleiding. Wat een mooi gebouw! Daar willen we wel eens een concert meemaken! De architectuur is echt fantastisch. Ik vind het vooral heel bizar dat iemand een gebouw als het Opera House kan bedenken qua vorm, materiaal en geluidsbeleving. Heel leuk dus! Daarna rondgelopen in de Botanical Gardens, wat echt een fantastisch park is!! Openbaar voor iedereen, heel mooi en schoon, de mooiste bomen en planten en vooral heerlijk met mooi weer! Als afsluiter gegeten bij de Mac haha en mijn ouders uitgezwaaid. Ze vliegen morgen verder naar Melbourne om hun enorme trip te vervolgen. Floor en ik hebben het heel leuk gehad en dit extra lange weekend van drie dagen dus heel toeristisch beleefd! Eindelijk ook de eerste zonnestralen meegepakt!
Ik zal eens kijken of ik wat foto's kan toevoegen vanwege traag internet. Foto's uploaden lukt op het moment even niet, komt deze week!!
Tot snel x
03 Mei 2009 - 15:14
Roos:
hee mart!
leuk verhaal!klinkt goed allemaal!super leuk dat je ouders zijn langs gekomen.wel bijzonder!
ja dat van bea was wel schrikken ja.ik zat toevallig met mijn kater tv te kijken toen het gebeurde. maar gelukkig ondanks dat in utrecht wel hele leuke dag gehad!de muziek ging alleen wat zachter uit respect. het was wel anders hoor zonder jullie:( ik miste je wel met je oranje apenstaart!;)
verder nog steeds zonnig hier met af en toe een plaatselijke bui (zegt piet p.)
ik ben aangenomen voor het surfcamp en ga 3 weken naar mimizan..wel zonder bram helaas want we mochten niet samen.
nou werkze weer de aankomende week en niet te veel partyen he hihi
kiss -
03 Mei 2009 - 15:43
Noek:
Martie!
Leuk om te lezen weer!! Leuk zo'n weekend met de ouders mee. Die trein klinkt best heftig met 50% helling, snap je vader wel haha. Hoe gaat het met de *****? Haha..
Succes op stage aankomende week! Ik ben nog vrij t/m dinsdag en ga dan ook weer aan de bak. K-dag in Nl was leuk, maar wel anders zonder onze 3 knallers!
Leuk he trouwens dat we naar Mimi gaan, lekkere pain americains eten en naar bar americain gaan haha!
Succes en veel plezier daar! XXX We contacten :) -
03 Mei 2009 - 17:35
Daan:
Heey lieverd!
Wat een mooie verhalen iedere keer! Ik ben blij dat je het zo leuk hebt daar! Ik ben benieuwd naar je nieuwe avonturen!
Kus -
03 Mei 2009 - 19:46
Rodinde:
Leuk je verhaal!! Mooi dat je stage goed ging en dat je het zo leuk hebt gehad!! Wij hebben op koninginnedag ook gewoon gepartyed hoor!! Wel erg, maarja er zijn gewoon debielen.. Verder ook niet zo heel erg mee bezig geweest zeg maar.. Leuk dat je met je ouders even buiten Sidney bent geweest! Eten jullie in het huis eigenlijk altijd samen? En nog leuke nieuw zeelanders gespot?;) Ik kwam er net achter dat maarten (die jongen van mn werk) bij sjip in de jaarclub zit hihihi.. We gaan trouwens naar Mimizan, jammer dat we niet met zn allen kunnen! Maar volgend jaa rweer! Fijn dat het lekker weer is geweest daar! Hier is het nu juist weer minder.. Was net bij mn papa, wel een beetje sneu alelmaal maarja het is soms niet anders he.. Nou dag martjeeee! Succes met je stage weer aanstaande week he!! Nu even 5 dagen beunen;) xx -
03 Mei 2009 - 21:30
Karen:
Klinkt goed allemaal, zusje! -
04 Mei 2009 - 10:27
Marijke:
Mart!
Leuke verhaal! je hebt echt al heeel veel gedaan man! Leuk! Fijn dat je stage ook wel leuk is.. Loop je trouwens ook echt strucureel in pakje? Ben benieuwd naar de fotos!
Succes komende week,
liefs! -
04 Mei 2009 - 18:07
Sophie:
Lovely pictures, great story!
05 Mei 2009 - 13:06
Iris:
Hee Mart!
Klinkt echt weer helemaal toppie hoor je verhaal, jeetje wat doen jullie daar al veel zeg! Super! Koninginnedag heb je ook goed gevierd dus, goedzo, zo hoort het! Idd echt een ramdebiel die die aanslag gepleegd heeft en helaas zal Koninginnedag nooit meer hetzelfde zijn..
En die klim van jullie joh met die 50% helling, gekkenwerk, wel spannend!
Je hebt overigens ook leuke foto's toegevoegd! Ben benieuwd naar de volgende verhalen! Have fun!
Mis jullie! XX -
06 Mei 2009 - 09:32
Bart:
Yo zuster,
volgens mij hebben jullie een hele leuke tijd!
dus zou zeggen niet te hard werken daar en iets harder genieten! -
08 Mei 2009 - 12:56
Astrid:
Martine! KAMPIOEN!
Wat goed om te zien dat je het daar ontzettend naar je zin hebt!
Nog meer plezier!
Blijf een beetje ballen!