First day at work with an Australian haircut

Door: Martine

Blijf op de hoogte en volg Martine

27 April 2009 | Australië, Sydney

G'day mate!

How are you today?

I'm great.

Zo waar waren we.

Australische haircut ondergaan haha! Ik zal foto's toevoegen. Vrijdagavond dus maar uitgegaan omdat het haar zo goed zat... Met veel huisgenoten naar de Candy bar geweest, leuk! Echt Tivoli, alleen dan vager! Fijn!

Zaterdag uitgeslapen, een ei gebakken en gelijk weer aan het volgende feestje begonnen. We hebben namelijk een huisfeest gehad zaterdag! Thema: Oud-Hollands/ORANJE. Stelletje Hollanders kunnen daar wel wat mee. Pizza en PUNCH waren inbegrepen, dus dat zat wel snor. Vooral bij Floor.

Zondag ook maar uitgeslapen en vervolgens naar het strand geweest, wat een zandstorm! Het was ook niet echt warm haha. Er waren goede golven, maar ik durf nog niet te surfen hier (mietje) vooral omdat ik dan een plank moet lenen van de jongens hier en ik bang ben dat ik iets sloop. Ook vooral omdat er altijd zoveel huisgenoten op het strand zitten en ik niet publiekelijk gespoeld wil worden ;-) Het ligt ook vol surfers joh... Ik wil geen ruzie met de locals krijgen omdat ik nog niet zo goed kan sturen haha. Ik ben hier echt te mietig voor. IRIS WAAR BEN JE?

Vandaag eerste stagedag gehad! Om kwart over 6 gaat de wekker, wil ik er op tijd zijn. Van half 9 tot half 6 trek ik alleen echt super slecht! Echt een paar keer zittend (!) half weggedommeld. Wat ben ik toch veel aan het slapen in dit land! Misschien toch nog die jetlag?

De stage was leuk hoor. Heb me de hele dag ingelezen en websites bekeken. Heb nog een aardig pakketje leesvoer mee naar huis gekregen. Shit, dat moet ik nog lezen. Het is weer zoals vanouds; alles op het laatste moment.

Wat grappig is, is dat twee van de drie collega's dus naar Germany (Munich), Belgium (Brussels) en the Netherlands (Amsterdam) gaan straks. Grappig, zit ik hier.

Ik was vanmorgen trouwens bang joh haha. Maar ze waren allemaal erg aardig. De andere stagair (de Duitse jongen van het bedrijf uit dezelfde kantoorruimte) is gister vertrokken en had een boekje over Sydney voor me achtergelaten, leuk hè! Iedereen was heel aardig voor me. Engels praten ging slechts matig. Komt wel. Mocht vandaag al mee brainen over een brochure en de stand die zij zullen hebben op de beurs in Munchen. Grappig is dat diezelfde Duitse jongen (woont vlak bij Munchen) mijn twee collega's weer gaat helpen op die beurs haha.

Ik ben wel bang joh, wanneer die twee collega's weg zullen zijn, zit ik alleen met Laura op kantoor. Maar zij werkt maar halve dagen. Hallo, ik ga echt geen telefoon opnemen in het Engels, vandaag gehoord hoe snel dat wel niet gaat...

Na goed, zien we dan wel weer.

Bij Floor viel het een beetje tegen, helaas. Ze heeft al contact opgenomen met de juiste mensen. We komen er dus wel uit!

Dinsdag vertrekken mijn ouders en woensdagavond zullen ze aankomen. Floor en ik gaan ze ophalen, want het is na werktijd. Dan zullen ook mijn basketalschoenen arriveren. Dat dan weer voor het volgende avontuur: basketbal! Zien we dan wel weer.

Donderdag is het ook voor ons Koninginnedag! Eerst een borrel op de Australische ambassade met Hollands lekkernij (ik hoop BITTERBALLEN) en dan een Hollandse party in een kroeg.

Dit weekend met ouders en Floor naar de Blue Mountains, super zin in! Is een heel mooi gebied buiten Sydney.

Van m'n mama heb ik fotoruimte gekregen, dus ik zal wat foto's toevoegen!! Dit maal alleen kansloze partyfoto's dus haha.

Morgen gaat de wekker weer, het is hier 23 uur.

Bij jullie regent het toch? Mooi. Tot snel X

* Leuk dat jullie allemaal berichtjes achterlaten!
* Fijn Sophie, dat ons onderzoek naar de stroming van het water ivm de zuidkant van de evenaar is opgelost. :-D

• 27 April 2009 - 13:43

Noek:

Wat een leuke verhalen weer! Jullie zijn echt veel aan het partyen zeg, super leuk! Kunnen jullie dat wel combineren met stage?
    Is het al wat beter weer daar?
    Wat ziet jullie keukentje er leuk uit. Zo te zien vermaken jullie je wel!
    Hier is het weer idd verminderd, verder druk aan de stage. Vanaf woensdag vrij, echt fijn! Gezellig k-day vieren met roos, ren, ro en misschien marijk. Het zal bij jullie ook wel een dolle party worden! We contacten. Genietze met de ouders! XX

• 27 April 2009 - 14:32

Roos:

leeukk die foto's!en de verhalen natuurlijk!
    ik zit stiekem steeds mn mail te checken tijdens stage!
    yes weer een BN'er gesport ok=p kantoor vandaag, ik durf alleen nog niet met ze te praten.
    Leuk dat jullie een holland party hadden!soort pre-koninginnedag!niceee!
    ga gewoon surfen joh martine!Dit trek ik slecht..heb je golven en de gelegenheid durf je niet!schande schande als een echte surfdudette moet je ook gewoon durven gespoeld te worden (is dit een normale zin)
    hier is het 16:30 nog 1.5 uur dus..
    veel plezier met al die partys en relaxt dat je stage en stagematen oke zijn!komt helemaal goed dus
    nu ga ik weer werken!!1
    kisss

• 27 April 2009 - 14:39

Tineke:

jaja,mijn dure fotoruimte gebruiken voor kansloze partyfoto's? we zullen nog e.e.a. moeten bespreken woensdag.heb je nou je nette pakje al?
    we zitten overigens dankzij die schoenen van jou èn de lenzenvloeistof over de 20 kg. fijn hè?
    see you.

• 27 April 2009 - 15:21

Lisetje:

He Ozzie babe,

Wat zie je er toch weer lekker uit met je mooie haircut, staat je goed! Heerlijk om je verhaaltjes te lezen en fijn dat je het al zo naar je zin hebt én dat je je eerste stage dag hebt overleefd! Ik heb nu lekker weekje vrij en ga chillen, whiehoeee! No sunshine at all maar gelukkig hebben we al aardig wat zonuurtjes gehad! Succes met stage en ga je woensdag missen op onze Queens night! Zag dat onze homies-oranje-hemdje goed van pas komt daar ;) Zal m ook weer uit mn kast trekken!

Dikke X vanuit Casa il Molino

ps. Thijs is weer back @ home mét baard haha! Super leuk dat hij weer terug is!

• 27 April 2009 - 16:39

Iris:

Mart!

Wat goed dat je eerste dag op je stage prima verlopen is. Het Engels praten komt ook wel in orde joh, went vanzelf aangezien je moet. En tsja, zodra je in je eentje op kantoor zit, is het minder eng om de telefoon aan te nemen, omdat er niemand meeluistert!

Maar dat je zo vroeg op moet staan joh, pff! Aardig bitter. Went ook vast wel, of niet.

Maar gaat dus allemaal wel goed. En wat het surfen betreft, ik dacht dat je zondag gewoon zou gaan, gewoon doen dus dan ook en niet alleen zeggen. Wees blij dat je golven hebt, hier zouden ze moeten zijn, maar heb er nog geeneen gezien! Bammer! Schijt dat je gespoeld gaat worden, heeft iedereen moeten doorstaan in het begin, los daarvan gaat het al steeds beter toch?!

Het Oranjefeestje ziet er koninklijk uit met jullie outfits! Supermooi! Ben vooral benieuwd ook naar jullie Koninginnedag verhalen!

Have fun deze week, ook met je ouders! Ik hoor wel weer van je!

X

• 27 April 2009 - 19:17

Rodinde:

Martjeee! Leuk om te lezen! De party ziet er goed uit, mis het partyen wel echt met jullie hoor.. Laat staan aankomende dagen met de mooiste dag van het jaar;) Leuk dat je met je ouders dan ook goed even buiten Sydney kan kijken en dat de stage wel goed bevalt! Die telefoon komt wel goed joh, leer je vrij snel en anders antwoord je gewoon dat je het niet weet, is ook niet erg.. En doe ff surfen!! Kom op de anderen gaan je niet uitlachen, want zij doen het ook niet.. Jij kan dat! Heel veel plezier met Q-dag en succes met de eerste stageweek!! xx

• 27 April 2009 - 20:44

Milou:

Martini! Party animal dat je bent;)haha..jij maakt overal volgens mij wel een feestje van..leuke foto's trouwens..en nee hier regent t niet hoor:P haha groetjes vanuit Curaçao

• 27 April 2009 - 20:52

Sophie:

Zijn jullie wel in Australie? Al die Hollandse feesten!! :)
    Gelukkig is Nederland zo toch nog een beetje dichtbij.....

Fijn dat jouw stage plek wel aan de verwachtingen voldoet. Misschien is er nog een plekje voor Floor? ;)

Veel plezier in The Mountains, trek je Hike schoenen maar aan ;)

Take care and have fun

• 28 April 2009 - 08:55

Gerrianne Van Reenen:

heey martine!

krijg jij ook al niet je foto in je profiel? ik snap maar niks van die site. heb eindelijk ontdekt hoe ik mn land verander haha. ma eng he, zo'n eerste dag? en dat engels.. maar dat gaat heel snel hoor! straks weet je nie eens meer dat je engels praat ipv nederlands (behalve als je int nederlands blijft partyen haha). ik hoop dat je wat leuks te doen krijgt daar!

xx

• 28 April 2009 - 23:40

Marijke:

Mart!

Zo, je eerste stagedag overleefd? werd ook wel tijd dat jullie iets zinnigs gingen doen.. :) Maar, leuke fotos joh!
    ga jullie wel missen met koninginnenacht! Ik moet koninginnedag overigens 16!! uur werken, dus zal wel niet zo heel hard gaan..
    veel plezier met je ouders morgen!

xxxx